De organisatie van Rens (41) was flink gegroeid de afgelopen drie jaar.
Dat had hem de kans gegeven om door te groeien tot teammanager.

Rens had een goede start gemaakt met zijn team maar liep toch tegen een aantal dingen op. Niet alleen zijn rol was nieuw, ook het team zelf was nieuw samengesteld.

En daarbij had hij de opdracht gekregen om meer inzicht te geven in de resultaten van de medewerkers en er een meerzelfsturend team van te maken.

Samen hebben we een plan gemaakt voor Rens zijn eigen ontwikkeling en voor zijn team.
Rens wilde handvatten voor ontwikkeldoelen en resultaatgesprekken met zijn medewerkers. Met name in situaties waar een medewerker niet goed functioneerde vond hij dat lastig. Na een aantal gesprekken en oefeningen had Rens het al aardig in de vingers.

Daarnaast hebben we drie dagdelen met het team georganiseerd. In die teambijeenkomsten draaide het om de missie van het team, de verschillende kwaliteiten, de communicatie en de onderlinge samenwerking.

Meer inzicht in de verschillende eigenschappen en behoeftes van de teamleden maakte dat Rens de teamleden beter kon indelen op hun

kwaliteiten en dat er helderheid was over de teamdoelen én over de wijze waarop de teamleden met elkaar om wilden gaan.

Uiteindelijk was het team binnen zijn organisatie het team met het minste verloop van personeel en scoorde het een hoog cijfer in werkplezier en in het behalen van zijn doelen.