Podcast - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Mooi Leven Podcast

In de Mooi Leven podcast neem ik je mee in allerlei inzichten rond leven, loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Beluister al mijn podcasts door op onderstaande button te klikken en vergeet je niet te abonneren zodat je geen aflevering meer mist!

Podcast #35 | Spiegeltje spiegeltje.

De podcast van vandaag is een persoonlijke, wat doe je als je enorm getriggerd wordt door je eigen kind en je er even niet meer uitkomt?

<div id=’buzzsprout-small-player’></div><script type=’text/javascript’ charset=’utf-8′ src=’https://www.buzzsprout.com/710703.js?container_id=buzzsprout-small-player&player=small’></script>

Podcast #34 | Vijf sleutels voor werkgeluk

Deze podcast gaat over 5 sleutels van werkgeluk of eigenlijk zou je kunnen zeggen de ‘5 Golden Rules’. Want zo zie ik ze wel, deze sleutels. Als het hier niet goed mee zit dan kan je onmogelijk gelukkig zijn in je werk. Zorg dus dat deze sleutels of bouwstenen voor werkgeluk in evenwicht zijn.

Ik leg het je in de podcast helemaal uit en je kunt er ook meteen mee aan de slag en dingen te verbeteren als jouw werksituatie nog niet optimaal is!

 
 
 

Podcast #33 | Dat wat we niet willen zien

Je kunt momenteel geen platform of app openen of je krijgt deze dagen een massa aan protest tegen racisme over je heen. En terecht ook.

Ik heb dit altijd een enorm moeilijk onderwerp gevonden. Omdat het me in verlegenheid brengt, omdat ik niet weet hoe ik hiermee om moet gaan. Maar ook omdat het mij niet direct raakt, eerlijk is eerlijk. Ik ben blank en dus onderdeel van de privileges van witte mensen. Hoe oneerlijk dat ook is en hoe zeer ik het daar ook mee eens ben, het is een feit en een feit dat ik liever niet onder ogen kom.

Maar het is tijd dat wij, dat ik, mijn verantwoordelijkheid neem. Ik leef op deze wereld en ik weet dat er onrecht is dus welke reden heb ik nog om me er dan niet tegen uit te spreken?

Een podcast over dat wat ik eigenlijk niet onder ogen wil komen.

 
 
 

Podcast #32 | Geboorte, dood en alles daarbinnen en buiten

Ik had laatst een leuk gesprek en uiteindelijk kwamen we erop dat geboren worden en doodgaan eigenlijk wel heel erg op elkaar lijken, misschien zelfs wel hetzelfde zijn. En dat dat tegelijk een soort onbestemd gevoel geeft want als die twee eigenlijk hetzelfde zijn, dan is opeens alles mogelijk en alles onzeker..

Ik leg het je uit in deze podcast over geboorte, dood en alles daarbinnen en buiten.

 
 
 

Podcast #31 | Ben je het of doe je het?

Ben je het of doe je het? Denk daar maar eens over na? Waarmee identificeer jij je maar is in werkelijkheid helemaal je identiteit niet?

Misschien wat filosofische vragen maar ik neem je in de podcast mee in hoe dat nu eigenlijk zit. En geloof me, wie weet ontdekt je wel een hele nieuwe identiteit die je jezelf kunt aanmeten 😉 Nou ja, een beetje dan..

 
 
 

Podcast #30 | Eerst geloven dan zien

Het consumentenvertrouwen is gekelderd. De economie zal een enorme klap krijgen. De werkloosheid stijgt als nooit te voren. Pfff, daar word je niet echt vrolijker van..

En helpt het die berichtgeving steeds zo negatief? Ja, het helpt om kranten te verkopen en lezers op je site te houden. Want deze kopjes trekken toch je aandacht.

Alleen wat als we daarmee ook meteen onze toekomst voorspellen?

Een podcast over dat dat wat je gelooft, je ook gaat zien en waarom je dus goed moet letten op wat je allemaal gelooft.

 
 
 

Podcast #29 | Lekker zielig

De dochter van een vriendin vroeg een tijdje geleden (toen we een beetje een zielige kinderfilm zaten te kijken) waarom is het eigenlijk dat in films vaak een vader of moeder dood is of gaat? “Dat is zo lekker zielig” zei haar moeder. “Ja” antwoorde de dochter instemmend, dat is ook wel zo. En we keken verder. Maar waarom is dat nou eigenlijk, dat ‘lekker zielig’ zo lekker is?

 
 
 

Podcast #28 – Mag het ook gewoon nutteloos zijn?

Ik merk dat ik eigenlijk vind dat ik deze quarantaine tijd nuttig moet gebruiken. Ik denk steeds, ik begin de dag met mediteren en yoga maar vervolgens druk ik toch drie keer op snooze in de ochtend. Ik kwam er achter dat ik lui zijn echt niet ok vind in mezelf maar waarom eigenlijk niet? Mag het niet gewoon een keertje heel nutteloos zijn allemaal?

 
 
 

Podcast #27 – Wurgcontract

Welk contract heb jij ooit gemaakt waar jij je onbewust nog altijd aan houdt? Moet je perfect zijn? Ben je niet mannelijk of vrouwelijk genoeg? Welk contract heb jij ooit getekend maar mag jij nu eindelijk eens verscheuren en achter je laten?

 
 
 

Podcast #26 – Wat zie je?

Vaak is het van buitenaf veel duidelijker te zien wat er met iemand aan de hand is. Dat komt misschien wel omdat we voor meer dan 80% non-verbaal communiceren. Ons lijf laat vaak veel meer zien dan we in woorden uitdrukken.

Wat laat jij allemaal zien? En wat zie jij bij anderen?

 
 
 

Podcast #25 – Hoe voel je gevoelens?

Weet jij hoe jij jouw gevoelens voelt? Misschien een gekke vraag maar denk hier maar eens over na. Weet jij hoe je gevoelens toelaat? Kan je gevoelens toelaten, zowel de fijne als de moeilijke? Of voel je angst of weerstand om gevoelens toe te laten?

Het is meestal niet iets wat we op school of van onze ouders geleerd hebben ‘hoe voel ik gevoelens’. Toch is het best belangrijk.

 
 
 

Podcast #24 – Waarom je niet moet wachten

Een persoonlijke podcast dit keer. Eentje die ik bedacht om te maken toen ik in december terugblikte op het afgelopen decennium en bedacht waar ik ontzettend blij mee ben. Ik neem je even mee terug naar 2013 toen ik langzaam maar zeker steeds wat slechter zien met mijn rechteroog en in een onzekere periode belandde.

 
 
 

Podcast #23 – Straf

We zijn vaak best streng voor onszelf, strenger en harder dan dat we ooit voor een ander zouden zijn. Waarom is dat toch dat we onszelf soms zo kunnen afstraffen voor als we iets doen dat we niet zo handig vinden.
Perfectie is niet iets wat een mens ooit zal bereiken dus waarom vinden we zo vaak van onszelf dat we dat wel moeten zijn?

 
 
 

Podcast #22 – Een dag cadeau

Een dag cadeau, dit kersverse nieuwe jaar heeft toch iets extra’s, namelijk een extra dag: het is een schrikkeljaar! Maar goed eerlijk is eerlijk, je merkt daar natuurlijk niet heel veel van (tenzij je bent geboren op 29 februari). Maar deze podcast gaat wel over de vraag, wat zou je doen met een cadeaudag die jij helemaal op jouw manier kunt invullen, jouw ideale droomdag.

 
 
 

Podcast #21 – Geen nieuws goed nieuws

Ik ben meestal redelijk zen maar toch raakte ik laatst best een beetje in de stress toen er iets niet liep zoals ik wilde. Op mijn yogamatje realiseerde ik me hoe dat kwam en wat ik dus weer even moest doen (en laten) om weer in de juiste modus te komen.

 
 
 

Podcast #20 – Geen zin in

Deze podcast is voor alle introverten onder ons. Of als je introverte mensen in je omgeving hebt (wat iedereen wel heeft) en je gewoon eens wat meer wilt weten.

 
 
 

Podcast #19 – Wat wil je?

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze niet weten wat ze willen. Maar eigenlijk is dat niet waar, echt niet. In deze podcast leg ik je uit waarom die stelling niet klopt en hoe je erachter komt wat jij werkelijk in essentie zou willen.

 
 
 

Podcast #18 – Waarom ik in tekens geloof

Een podcast over waarom je in tekens zou moeten geloven. Oh en de oplossing van het mysterie van het leven 😉 En dat alles in nog geen 10 minuten tijd dus luister snel!

 
 
 

Podcast #17 – Talent versus Passie

Talent is niet hetzelfde als passie, dat waar je goed in bent is niet persé ook dat wat je moet doen. Ik leg het uit in deze podcast ‘Talent versus Passie’.

 
 
 

Podcast #16 – Zeg eens nee

Soms voelt het heerlijk om ‘Nee’ te zeggen, soms voelt het onprettig, lastig en gebruik je het liever niet. Hoe zit dat eigenlijk? Eén woord, eigenlijk heel helder in zichzelf, en toch kan het best wat teweeg brengen. Deze podcast gaat over de Nee die fijn voelt en de Nee die lastig is.

 
 
 

Podcast #15 – Tijd genoeg

Wat is jouw relatie met tijd? Huh relatie met tijd? Ja, relatie met tijd.
Iedereen heeft een manier waarop hij tegen tijd aankijkt. In deze podcast neem ik je mee hoe dat zit en waarom het interessant is om eens te kijken naar hoe jij met jouw tijd om gaat.

 
 
 

Podcast #14 – Twee soorten angst

Een podcast over twee soorten angst, de ene kan je helpen, de ander meestal niet echt. Nieuwsgierig waarom sommige angst je kan helpen en hoe dat werkt? Luister dan nu deze podcast.

 
 
 

Podcast #13 – Achteruit kijken

Nee, dit is geen ongelukspodcast juist niet zelfs! Wel een podcast over achter uit kijken versus kijken waar je naar toe wilt en waarom het beter is om je keuzes niet te baseren op dat was is geweest of wat er nu zichtbaar is maar juist focust op de eindbestemming.
En Pippi Langkous zit ook in de podcast, laten we vooral Pippi niet vergeten 🙂

 
 
 

Podcast #12 – Blij dat ik baal

Soms heb je het gewoon nodig om even heel hard te balen of enorm gefrustreerd te zijn. Irritant? Ja, zeker weten.. Maar ook fijn en nodig? Ja, dat is ook waar, het brengt namelijk ook beweging met zich mee. Een podcast over balen, vastzitten en in beweging komen.

 
 
 

Podcast #11 – Feest

Over feestjes waar je geen zin in hebt en dan toch heel leuk blijken te zijn. Maar meer nog over welk inzicht ik daardoor over mezelf kreeg. Ik denk zo maar dat mijn volgende feestjes een heel stuk leuker gaan zijn!

 
 
 

Podcast #10 – Een goed besluit

Alweer 10 jaar geleden nam ik ergens op een boerderij midden in Canada een heel goed besluit, een besluit waar ik nog steeds blij mee ben. Een goed besluit komt vanuit rust en ruimte, ik vertel je hoe dat bij mij is gegaan.

 
 
 

Podcast #9 – Kritisch

Een podcast over mijn eigen innerlijke criticus, waarom die om de hoek kwam kijken tijdens het maken van foto’s en hoe ik hem aan de zij-lijn parkeer.

 
 
 

Podcast #8 – Home is where the heart is

Podcast over op reis zijn, je plek vinden in een groep, over je thuis voelen, waar ook ter wereld en thuiskomen.

 
 
 

Podcast #7 – Erbij horen deel 2

Een vervolg op podcast #06: dit keer over hoe ‘erbij horen’ kan spelen in werk en in organisaties. Ook dit keer weer een eigen ervaring hierin en hoe belangrijk het is om in werk en in teams de vraag te stellen ‘Wie horen er nu eigenlijk allemaal bij?’

 
 
 

Podcast #6 – Erbij horen deel 1

Deze podcast gaat over hoe ergens wel of niet bij horen op dit moment in mijn eigen leven speelt. Erbij horen is iets waarmee ik in mijn systemische opleiding (opstellingenwerk) mee bezig ben en het is best een wezenlijk thema voor vrijwel ieder mens. Een persoonlijk inkijkje in mijn eigen “Erbij horen”. Het is deel 1 van 2 delen, in het tweede deel dat over 2 weken uit komt ga ik in op hoe Erbij horen speelt in organisaties.

 
 
 

Podcast #5 – Nooit, altijd, alles en iedereen

Ken je het gevoel dat je NOOIT de trein haalt? Of misschien dat die ene buurman ALTIJD irritant is? Deze week een podcast over generaliseren.
Aan de hand van mijn eigen idee dat ik nooit een trein op tijd wist te halen neem ik je mee in hoe je idee, dat iets nooit, altijd, alles of iedereen lukt of niet lukt, om kunt zetten.
Veel luisterplezier!

 
 
 

Podcast #4 – Nieuw label

Hoe kan je een situatie die je dwars zit, irriteert of vervelend vindt op een andere manier bekijken? In deze podcast gaat het over ‘reframen’ of te wel anders labelen van situaties.

 
 
 

Podcast #3 – Gedeelde smart

In deze podcast neem ik je mee in 2 clichés om te laten zien dat je alleen misschien sneller gaat maar dat je samen toch echt verder komt. En ook: je bent echt niet zo gek als je denkt! 🙂

 
 
 

Podcast #2 – Kijken kijken niet kopen

10 redenen waarom je niet kiest, en natuurlijk ook over hoe je wel tot actie over kunt gaan.

 
 
 

Podcast #1 – Stappen zetten en vuurwerk

Deze allereerste podcast gaat over stappen zetten en waarom het leven niet is zoals in de film..

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders