Mijn mensen - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Mijn mensen

Afgelopen weekend was ik twee dagen op Texel. Met drie vrouwen die ik eigenlijk nog maar heel kort ken. Vrouwen in de leeftijd variërend van 34 tot 63, met verschillende levens die niet direct bij elkaar om de hoek wonen. Maar het zijn vrouwen die ik heb ontmoet in mijn opstellingen opleiding en waar ik echt een klik mee heb.
Behalve dat we in de opleiding heel kwetsbare dingen met elkaar hebben gedeeld en daar dus in korte tijd vertrouwen hebben opgebouwd, merk ik dat we over veel dingen hetzelfde denken. Mijn mensen.

Je kent het hopelijk allemaal, dat je bepaalde mensen ontmoet en voelt, dit zijn mijn mensen, hier snap ik wat ze bedoelen en voel ik dat ik helemaal mezelf kan zijn. Als ik met hen praat, snap ik zelfs mijzelf een stukje beter.

Natuurlijk is het goed om af en toe uit je bubbel te komen, te realiseren dat er anderen zijn die heel anders over dingen denken. Juist van iemand die heel anders naar de wereld kijkt kan je soms de mooiste dingen leren.
Maar je hebt tijd met ‘jouw mensen’ nodig, om jezelf te zijn, om meer over jezelf te weten te komen, om mooie gesprekken te voeren die dieper gaan omdat je elkaar goed begrijpt. Want dat is heerlijk!

Je kent, net als iedereen, vast ook wel het gevoel er juist niet bij te horen. Dat je je anders voelt dan alle anderen, onbegrepen of raar. Het is een kwaal die we allemaal wel hebben, we vergelijken ons met anderen en voelen ons een vreemde vogel, achter lopen, onbegrepen. En meestal geeft dat geen goed gevoel. Het is een aanwijzing dat het misschien tijd is om andere mensen om je heen te verzamelen.
Het is dus eigenlijk heel simpel, voel je je elke keer rot of leeg, dan zijn het niet jouw mensen. Kijk of er iets te leren of ontdekken valt maar als het je doorlopend een rotgevoel geeft dan is het tijd voor afscheid. Dat is soms moeilijk maar wat heb je aan het verspillen van tijd en energie? En dat geldt net zo goed voor jou als voor de ander.

Kortom, ga eens na, bij wie voel jij je goed? Welke mensen in je leven zorgen voor heerlijke momenten, mooie gesprekken en een fijn gevoel?

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders