Zoeken
Sluit dit tabje

Stress? Wie zijn probleem is dat nu eigenlijk?

Iets wat ik vaak zeg tegen, nou eigenlijk iedereen die ik spreek over stress en werkdruk: “wie zijn probleem is dat eigenlijk?”.

Het klinkt misschien als een niet zo aardige reactie maar wat ik bedoel is, is de stress die je ervaart echt stress die jij zou moeten ervaren of ben jij eigenlijk de problemen van jouw manager aan het oplossen?

Wat er vaak gebeurt met mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel is dat ze doorgaan. Ook al werken ze standaard veel meer uur zijn ze betrokken bij veel meer projecten dan waar ze voor zijn ingehuurd en voor betaald krijgen. En dat is natuurlijk super, ik bedoel, hoe fijn voor jouw leidinggevende dat al dat werk verzet wordt! En zolang jij het hartstikke leuk vindt is er ook niks aan de hand.

Maar als je maar doorgaat tot het gaatje of verder, raak je een keer opgebrand. Of in ieder geval gefrustreerd omdat je nooit de erkenning krijgt voor al dat harde werken.

Maar wie houd je nu eigenlijk voor de gek? Hoe flauw ook, je hebt je eigen probleem gecreëerd. Zolang jij al dat extra werk verzet voelt jouw werkgever namelijk nooit de ‘pijn’ van een tekort aan personeel of teveel aan taken. Sterker nog, alles loopt vanuit hen bezien gesmeerd!

Dus als je het gevoel hebt dat je overwerkt raakt door teveel werk vraag jezelf dan eens af, ben je eigenlijk het probleem van jouw manager aan het oplossen? En dan kan ik eigenlijk maar een ding zeggen (of nou ja, twee..) STOP ERMEE! En zorg dat jouw manager de pijn gaat voelen van een teveel aan werk, want daar horen dingen zoals personeelsplanning en taakverdeling thuis. Krijgt zij of hij voor betaald dus daar hoef je je echt niet rot over te voelen. Doet iedereen weer lekker waar die voor is ingehuurd en laat jij je niet gek maken.

Meer leren over werkgeluk? Je kunt vandaag al meer werkgeluk creëren door direct de Masterclass Werkgeluk volgen! Klik hier voor meer informatie. 

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders