Een geheim dat ik nog niet eerder heb gedeeld.. - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Een geheim dat ik nog niet eerder heb gedeeld..

Ja, het is serieus waar, ik heb een geheim dat ik nog niet met je heb gedeeld en wat ik hieronder uit de doeken ga doen…

Maar eerst nog even dit, ik vond het best een bewogen maand namelijk. Ik merkte in ieder geval dat de black lives matter beweging best bij me binnenkwam. En goed hoor, dat zeker! Ik maakte er in ieder geval een persoonlijke podcast over; als witte vrouw heb ik dit altijd een moeilijk en kwetsbaar onderwerp gevonden, omdat het nooit goed genoeg voelt, omdat ik ergens voel dat ik het recht niet heb om daar iets over te voelen of vinden, maar juist die stilte draagt dus bij aan het probleem. En dat is een confronterende realisatie, dat ik dus eigenlijk bijdraag aan een probleem dat ik zo onrechtvaardig vind.

Dus ik probeer er nu voor te kiezen om het beter te doen. Want dat kunnen we altijd: het beter doen (en dat geldt eigenlijk voor alles in je leven).

De podcast vind je hier (podcast #33) en naast de mijne zijn er natuurlijk nog vele andere interessante podcasts en posts te vinden, ik raad bijvoorbeeld die van Zarayda Groenhart en Angelique Houtveen echt aan.

Geheim

Maar goed, dat geheim dus, dat is een groeiend geheim en eigenlijk onder mijn vrienden en familie al een tijd geen geheim meer want het is nogal zichtbaar.. ik ben zwanger! Zelfs al behoorlijk ver, 30 weken op dit moment. Ik werk alleen de maand juli nog en dan ga ik de rest van de zomer en een groot deel van het najaar lekker cocoonen met hopelijk mijn kerngezonde wolk van een dochter.

Maar waarom was dat nu zo’n groot geheim? Nou de omstandigheden zijn niet per se doorsnee, ik heb namelijk geen relatie en ik word dus solo mama. Tegenwoordig allang niet meer zo bijzonder maar voor mijzelf toch een heel kwetsbare en pittige keuze om met iedereen te delen. En ik heb er dan ook steeds voor gekozen dit alleen met een hele kleine cirkel om mij heen te delen.

Tegelijk merk ik nu ook de behoefte om hierover te schrijven. En dat is dus eigenlijk mijn tweede spannende mededeling (vooral spannend voor mijzelf:)) ik ben mijn verhaal over deze keuze en alles wat daar voor mij bij kwam/ komt kijken aan het opschrijven. Met het idee dat dat een boek gaat worden. Hoe, wat of wanneer weet ik niet maar dat is wel een wens die ik heb. En door het uit te spreken zet ik het al een beetje in de wereld, uit mijn hoofd en op het papier, misschien wordt dat wel het thema van de komende maanden!

Wat dit nu concreet betekent voor VitaMaz? 

Nieuwe coachtrajecten kunnen naar verwachting vanaf november/ december weer starten en eind van het jaar kom ik met de programma’s die in
de winter van start zullen gaan. Natuurlijk kan je in de tussentijd gewoon gebruik maken van de sollicitatietraining, de meditaties en de kernwaarden cursus. Die blijven gewoon beschikbaar. De maandelijkse updates, blogs en podcasts zullen wat minder worden gepost en daar ga ik mezelf volledige vrijheid in geven, misschien komt er wat, misschien ook niet.
Natuurlijk kan je me altijd vragen blijven stellen, ik en anders Houkje en Myrle van mijn team kunnen vragen beantwoorden en je verder helpen als er iets is rond de modules of cursussen die je doet.
En mocht je vragen hebben over wat ik in deze onthullingen met je heb gedeeld, voel je zeker vrij om je vragen te stellen! Dat kan via een dm op instagram of natuurlijk een mailtje.

 

Voor nu wens ik je een hele mooie zomer toe!

Liefs,
Martine

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders