Geluk onder de kerstboom? - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Geluk onder de kerstboom?

En, heb je mooie cadeautjes gehad van de Sint dit jaar? Of liggen jouw cadeautjes nog onder de kerstboom? Wij hebben voor het eerst in jaren een keertje de Sint voorbij laten gaan. Niet omdat we er geen zin in hadden maar omdat het lastig bleek een datum te prikken om met zijn allen bij elkaar te komen.
Jammer, maar niet heel erg want we zijn eind van de maand door verjaardagen en kerst weer veel bij elkaar en ik heb gelukkig een gezellige familie waarmee die dagen ook echt gezellig zijn.

Nou hebben wij geen sinterklaas cadeautjes uitgewisseld, ik merkte wel enige verzamelwoede bij mezelf qua nieuwe spullen. Een nieuwe kast, nieuwe posters aan de muur, die leuke schoenen en misschien nog wat leuke kaarsjes en vaasjes en ander frutselwerk. Nodig? Zeker niet. Leuk, zeker wel!

Maar wat me wel weer heel duidelijk werd was, ook al ben ik heel blij met een nieuw kleurtje op de muur en de mooie kast met kaars en vaas, het maakt me niet gelukkig. Begrijp me niet verkeerd, leuke spullen maken me zeker niet ongelukkig en ik kan er zelfs best wel van genieten, maar werkelijk geluk zit echt in andere dingen.

Bijvoorbeeld tijd doorbrengen met mijn familie, lunchen met een vriendin of zoals gisteravond sushi eten met vrienden. Als ik straks met oud & nieuw met champagne in mijn hand terugkijk op dit jaar dan denk ik niet ‘wat heb ik toch een leuke kast tegen die nieuwe groene muur aan gezet dit jaar’. Ik denk aan waar mijn tijd en aandacht naar toe is gegaan. Heb ik gedaan waar ik blij van werd, heb ik tijd en aandacht gegeven én gekregen van de mensen die voor mij belangrijk zijn? En als ik daarop ja kan antwoorden dan is het een goed jaar geweest.

En ik weet meteen ook weer waar 2020 over mag gaan, ik wil ook in het nieuwe jaar weer doen wat er werkelijk toe doet. En dat gaat over de mensen om mij heen en over doen wat ik het fijnste vind: mensen coachen om datgene te vinden wat hen gelukkig maakt en te helpen om dat vervolgens ook daadwerkelijk te gaan doen. Dat maakt mij gelukkig!

En ja, dit schrijf ik terwijl ik naar die mooie nieuwe posters aan de muur kijk waar ik ook blij van word maar werkelijk gelukkig zit hem dus echt in anderen dingen. Wat maakt jou werkelijk gelukkig?

 

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders