Als ik later groot ben - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Als ik later groot ben

En zo ben je opeens alweer 10 dagen in 2020. Misschien is het de leeftijd maar wat klonk dat lang futuristisch 2020.. En nu is het er op eens.

Ben ik de enige die als kind en tiener en ook nog wel als twintiger dacht, als ik 30 ben dán heb ik de antwoorden op de grote vragen van het leven wel. Ik bedoel, dan ben je echt een tijdje volwassen dus dan zal je alles wel snappen toch?

Juist…, dat blijkt dus niet het geval. (Of heb jij de antwoorden wel gevonden? Zo ja, kan je mij het even laten weten dan??)

Het enige antwoord dat ik inmiddels heb gevonden is dat er geen antwoord komt. Want waar willen we eigenlijk antwoord op? Ik weet eigenlijk niet welk antwoord ik zocht.
Wat ik wel zie is dat geluk steeds mijn zoektocht is geweest. Wat maakt mij gelukkig? Hoe ziet geluk er voor mij uit? Wat maakt dat ik me gelukkig voel?

En ik denk dat ook daar geen eenduidig antwoord op komt, geen eindstation maar een continue ontdekkingstocht.
Wat maakt jou gelukkig? Wanneer voel jij je het fijnst? Wat maakt dat je volledig ontspant en je blij en vol vertrouwen jouw dagen doorloopt? Misschien is het antwoord op de vraag van het leven wel een vraag die je jezelf elke dag opnieuw moet stellen: wat maakt mij op dit moment gelukkig?
En het antwoord kan elke keer iets anders zijn. Misschien is het de ene dag dat je heerlijk eet met vrienden en de andere dag dat je een belangrijke klus klaart op je werk of weer een andere dag dat je vooral lekker op de bank een filmpje kijkt.

Misschien is de beste vraag die je je kunt stellen als je het hebt over hoe je jouw kersverse nieuwe jaar wilt ingaan wel ‘Hoe wil ik mij voelen dit jaar?’ en dan elke dag opnieuw ‘wat maakt mij vandaag gelukkig’. En daar zoveel mogelijk naar leven.

Kortom, ik schreef het eerder al in een andere blog; alle goede voornemens mogen wat mij betreft het raam uit. Stel jezelf enkel de vraag wat maakt mij op dit moment gelukkig?

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders