Wie wil je zijn? - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Wie wil je zijn?

Heb je een idee wie je wilt zijn?
Je bent natuurlijk al iemand maar je hebt net als ieder ander vast ook nog wel eens dat je niet in je kracht staat of dat je niet helemaal overkomt zoals je graag zou willen. Denk bijvoorbeeld aan een werksituatie waarin je iets duidelijk wilde maken maar het niet lukte. Of misschien probeer je al jaren aan de weg te timmeren als ondernemer maar lukt het niet om jouw plaats op de markt te veroveren.

Als je herkent dat je niet altijd of op alle vlakken bent wie je eigenlijk wilt zijn, schrijf dan eens voor jezelf op hoe je door anderen omschreven zou willen worden. Schrijf het op alsof je een ander beschrijft maar dan met jezelf vol in je kracht in gedachten.

Lees het vervolgens nog eens terug en stel jezelf dan de vraag, hoe zou die versie van mijzelf zich gedragen om die krachtige persoon te zijn? Hoe drukt zij zich uit? Wat is haar houding? Wat zegt ze wat ze nu misschien nog niet, maar als haar krachtige zelf wel? Hoe kleedt ze zich? En hoe reageert ze als er iets vervelends tegen of over haar wordt gezegd?

Wie is deze krachtige vrouw (of man) en hoe gedraagt zij zich als ze helemaal in haar kracht staat?

Maak nu eens een lijst van de dingen die zij doet om zo krachtig te zijn, zo helemaal zichzelf.
Dit zijn dus ook meteen de dingen die jij moet gaan doen om die krachtige zelf te zijn.

Als je wilt dat anderen je zien als die krachtige persoon die helemaal zichzelf is, dan ben jij degene die ze moet laten zien hoe die persoon is nietwaar?

Ze zeggen wel eens dat kinderen niet luisteren naar wat je zegt maar naar wat je doet. Eigenlijk is dat met de meeste mensen om ons heen niet minder waar, ook op het werk. Doe dus jouw krachtige zelf en je bent het, doe je krachtige zelf en anderen zien het.

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders