Quarantaine quests - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Quarantaine quests

Begint het al te wennen? Dit nieuwe leven op 1,5 meter afstand? Ik merk dat ik het nu wel saai begin te vinden.. Misschien had jij dat allang maar als introvert zijnde raakt het veel thuis zijn best veel aan met mijn gewone leven. 😀

Toch maar een blog over de allerleukste dingen die je kunt doen, voor wat inspiratie en vermaak zullen we maar zeggen. Het uitgangspunt is natuurlijk nog steeds dat we zoveel mogelijk thuis zijn en als je naar buiten gaat dat je dat alleen met huisgenoten en op anderhalve meter van anderen doet. Ik prijs mezelf elke keer gelukkig dat ik vlak bij weiland en bossen woon en dat we daar dus met dit mooie weer, ondanks de situatie toch nog volop van genieten kunnen. Hoe doe jij dat? Ga je vaak naar buiten? Of heb je misschien een heerlijke tuin? Of zit je juist in een stad 3 hoog achter?

De paasdagen zijn inmiddels voorbij maar met mijn familie hadden we even een alternatief voor paaseieren zoeken bedacht: neem drie kleine paaseitjes, verstop ze goed in de boekenkast (of ergens anders in de woonkamer), maak een foto en deel hem in de familie app. De eerste die alle eitjes had gevonden (met bewijs op de foto aangegeven) won een zak paaseieren. PostNL fungeerde even als alternatieve paashaas en voilà, paaseieren zoeken anno 2020 was een feit.

Nu kan je dit natuurlijk ook met andere dingen doen, of misschien heb je nog paaseieren over, gewoon een tip om jou en je familie even mee te vermaken. Een vriendin zei dat zij eenzelfde spel met collega’s deed maar dan met ‘zoek de verschillen’. Daar kan je je ook eindeloos mee vermaken natuurlijk!

Maar goed, misschien heb je zin in iets anders. Heb jij ook al zoveel online trainingen voorbij zien komen of zit ik vooral met mijn hoofd in die wereld? Ik struikel er over heb ik het idee (en ja, ik bied zelf ook veel online trainingen aan). Maar ik maak er zeker ook gebruik van, ik heb laatst al een cursus over vastgoed gevolgd. Ik loop altijd al met het idee om daarin ‘iets te gaan doen’. Alleen zo’n idee van ooit en iets komt meestal tot weinig tot je er een keer actie op onderneemt, en daar was de online training én de tijd om dat te doen (ik bedoel, mooi weer maar geen terrasje waar ik kan neerstrijken met vrienden is saai maar levert wel weer wat tijd op voor andere dingen..).

Heb jij ook dingen die je altijd al eens had willen leren? Zoek voor de gekkigheid eens naar een online training over dat onderwerp, je zult versteld staan over wat er allemaal beschikbaar is!

En mensen zijn ook zo super innovatief op het moment, het ene na het andere interessante idee komt naar boven. Ik denk vaak, waar halen mensen de ideeën vandaan?? Maar mijn motto is ook altijd: beter goed gejat dan slecht verzonnen. Laat je dus vooral lekker inspireren door andere en inspireer andere weer met jouw leuke acties en ideeën (ook als dat gewoon een heerlijke film op Netflix is hoor, het hoeft echt niet allemaal hoogdravend te zijn!).

Kom maar op met die ideeën!

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders