Zoeken
Sluit dit tabje

Alle goede voornemens het raam uit!

Dat is lekker toch? Hup, weg met al die voornemens! De meeste goede voornemens beginnen met een overtuiging dat ‘je eigenlijk zus of zo zou moeten’. En daar zit meteen de crux. Iets dat je eigenlijk zou moeten, daar spat nu niet direct de motivatie en het enthousiasme vanaf.

Goede voornemens zijn vaak van die dingen die je zo aan het eind van het jaar lekker nog een beetje kunt uitstellen want, let maar op, na 1 januari, dán gaat het écht lukken.

Maar laten we even heel eerlijk zijn, 1 januari is misschien een bijzondere datum, een nieuw jaar enzo, maar uiteindelijk is 2 januari gewoon weer die maandag of dinsdag waarop het gewone leven weer begint en de wereld toch niet zo ontzettend anders is zoals je hoopte. En houd dan de moed van je voornemens die ‘je eigenlijk zou moeten’ maar eens vol.

Nu is dit misschien een wat vreemd en ontmoedigend relaas en als je mijn blogs vaker leest, lijk ik mezelf misschien een beetje tegen te spreken. Geloof me, ik ben helemaal voor het stellen van doelen en luisteren naar je verlangens om daar vervolgens concrete acties aan te verbinden. Maar zorg dan wel dat het dingen zijn waarvan je eigenlijk niet kunt wachten tot het 1 januari is! Iets waar je eigenlijk direct mee wilt beginnen zodra je het hebt bedacht! Dát zijn de wensen en voornemens waar je energie van krijgt. En ja, die behaal je natuurlijk ook een heel stuk makkelijker dan de ‘ik zou eigenlijk moeten’- voornemens.

Wat zou jij eigenlijk moeten van jezelf? En welk verlangen zit daarin? Krijg je er energie van?

Soms als je het ‘ik zou eigenlijk moeten’- verhaal omzet naar een wens of verlangen kan het je alsnog motiveren en enthousiast maken. Maar zo niet, steek dan alsjeblieft je tijd en energie in iets anders. Daar word je echt een gelukkiger mens van en ja, gelukkige mensen zullen ook eerder goed voor zichzelf zorgen en dus die paar kilo’s of die paar keer sporten die eigenlijk zouden moeten komen dan misschien ook nog wel eens in orde. En zo niet, dan maar even niet.

Een fijne oudejaarsavond en een prachtig 2019!

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders