De ander is echt niet met jou bezig - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

De ander is echt niet met jou bezig

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En dat is maar goed ook. Ok, het is misschien een beetje rottig gesteld, er zijn heus wel mensen in jouw omgeving die zich interesseren voor wat je doet en wie je bent. Maar waar het om gaat is dit.

Vaak vragen we onszelf af ‘wat zouden anderen hiervan vinden?’ of ‘jeetje, staat dit shirtje me wel (ben ik niet de dik, dun, lang, kort, recht, scheef, enz.)’. Of zo’n leuke algemene ‘ze zien me aankomen, wat zullen ze wel niet denken?’. De ‘ze’ zijn lang niet altijd helder en wat er dan gedacht of gevonden wordt meestal ook niet. Wat kan er nu ZO verschrikkelijk erg zijn of wat is er ZO belangrijk, wat anderen echt niet mogen denken over jou.

Ok, duidelijk. Maar het belangrijkste staat in de titel: de ander is namelijk echt niet zo erg met jou bezig als je misschien denkt. De grap is dat iedereen dus eigenlijk heel erg met zichzelf bezig is en dezelfde vragen hebben ‘hoe kom ik over?’ ‘hoe moet ik me gedragen’ ‘hoe ben ik op mijn leukst’. En ook anderen zijn vooral heel kritisch op zichzelf.

En dan nog iets. Ik volg best een aantal mensen online en degenen die ik eigenlijk het leukste vind om te volgen zijn degenen die vooral HEEL MENSELIJK zijn. Zij zijn namelijk super HERKENBAAR. Uiteindelijk is dat wat we fijn vinden, onszelf herkennen in de ander, want we zijn een sociaal dier, we voelen ons op ons best als we ergens bij horen.

Ok, dat is dan allemaal leuk en aardig maar als ik zelf een video of foto online zet, wil ik nog steeds dat ik er goed en leuk genoeg op sta… Het concept is mij heel duidelijk maar ook ik omarm het nog niet volledig. In mn terugblik op 2018 vlog heb ik express het een en ander opgenomen van mijn minder mooie 2018 momenten, omdat het ook echt bij het leven hoort. Maar met alle wijsheden die ik zelf hierboven heb geschreven mag ook ik mijzelf meer uitdagen om meer te delen over de deukjes en krasjes naast alle mooie dingen die 2019 gaat brengen.

En dus wens ik mezelf en ons allemaal naast veel mooie momenten ook wat deukjes en krasjes zodat we het lekker menselijk en herkenbaar houden samen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders