Past precies - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Past precies

Laatst doemde er opeens een politiewagen met sirenes achter mij op waardoor ik van schrik mijn auto zo hup, over een stoepje parkeerde. Ja, je leest het goed, over, dus niet op maar twee wieltjes links, twee wieltjes rechts en het stoepje er onder. Vinden auto’s niet zo fijn, zo’n stoepje tegen hun onderkantje.. En ik, leek als ik ben op het gebied van auto’s (en eigenlijk alles enigszins technisch), wilde dat toch even na laten kijken bij de garage.

Ik probeerde eerst te bellen om te kijken of er iemand was. Maar deze monteur heeft alleen een huistelefoon en doet niet aan mobieltjes. Dus ik rij langs als hij is net even weg is. De volgende dag hetzelfde ritueel. Toch een beetje onhandig maar goed, ik wil niet naar ander, deze is goed en betrouwbaar dus ik herhaalde het ritueel tot ik hem wel trof.

Terwijl ik met hem sprak vroeg ik mij hardop af of mensen überhaupt weten dat hij hier zit, zo in een pleintje ergens achteraf zonder website of mobiele telefoon. Nee hoor! Zei hij vlug, gelukkig niet..!

Dat vond ik echt een hele grappige opmerking voor een ondernemer, ik bedoel, ik ben steeds maar bezig om zichtbaar te zijn en mensen te laten weten wie ik ben en wat ik doe tot ik denk dat mensen er gek van worden. Hij niet, hij was maar wat blij dat bijna niemand weet waar hij zit.

Hij doet zijn werk vanaf die plek al jaren. En hij heeft meer dan genoeg klanten, komt om in het werk, zonder website, zonder mobiele telefoon. Hij maakt gewoon auto’s, want dat is wat hij doet. Hij vindt het volgens mij ook vooral leuk om aan auto’s te sleutelen. En hij doet dat goed, voor enorm schappelijke prijzen.

Waarom dit verhaal? Omdat het mij weer even aan het denken zette; als je datgene doet wat klopt voor jou en je doet dat met plezier en de juiste intentie, dan klopt het gewoon, dan komen de juiste klanten, opdrachten of werkzaamheden ook echt wel naar je toe.

Wat is datgene dat jou het beste past? Heb je dat gevonden of ben je nog op zoek?

Als je het idee hebt dat je het nog niet precies hebt gevonden, ga dan eens bij jezelf na; wanneer heb je het gevoel dat alles wel op zijn plek valt, kan je een moment herinneren waarop je dat gevoel had? Waar was dat? Wat deed je? Met wie was je? Hieruit kan je elementen halen voor jouw ‘precies passende iets’.

Met mijn autootje bleek gelukkig niets mis, blijkbaar paste dit stoepje toevallig ook precies.., of in ieder geval had ik net op tijd de rem gevonden ?

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders