Niet vooruit te branden - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Niet vooruit te branden

Ik heb altijd veel plannen en ideeën. Of het nu gaat om dingen die ik wil leren, wil doen, nieuwe coachprogramma’s die ik wil ontwikkelen of een hobby die ik op wil pakken. Ideeën genoeg. En ik ben ook best ondernemend en krijg aardig wat dingen voor elkaar maar sóms… Soms overheerst er een enorm gevoel dat ik niet vooruit te branden ben. Dat ik allerlei dingen bedenk vanaf de bank waar ik maar niet vanaf lijk te komen.

Herkenbaar?

Mensen zijn van nature lui aangelegd. Dat klinkt niet zo aardig maar heeft eigenlijk een hele goede functie, namelijk overleven. Je moet immers je energie sparen voor het geval je moet vluchten voor een wild dier dat je als zijn lunch wil hebben of als je op jacht moet voor je eigen avondmaal. Alleen hoeven we niet echt op de vlucht aangezien we niet meer dan een gemiddelde huiskat of mug tegenkomen. En Albert en vele anderen brengen tegenwoordig ons eten aan de deur als we dat willen. Geen luiheid meer nodig dus zou je zeggen. Alleen het zit nog zo stevig vastgeroest in ons systeem. En heel erg is het ook niet, alles met mate is prima natuurlijk.

Maar wat als je nu wel graag iets wilt bereiken maar je jezelf eigenlijk niet van de bank kunt krijgen? Bij mij is dat vaak een teken dat ik een beetje het overzicht kwijt ben. Dat ik teveel plannen heb maar geen structuur of duidelijke koers en keuze heb bepaald.

Tijd voor het maken van een plan.
Nee, dat is niet heel sexy en meestal ook niet persé iets dat in de eerste instantie maakt dat ik juichend van de bank opspring maar het helpt wel. Hoe lekker is het als je weer overzicht hebt, een duidelijk plan, en nog beter, een lijstje waar je elke dag iets vanaf kunt strepen? Heerlijk!

Het is zo waar dat mensen overschatten wat er kan in een dag maar totaal onderschatten wat je kunt bereiken in een jaar. Een groter, hoog over doel kan prima in een jaar of een aantal maanden, het zijn echter de kleine, concrete stappen die ervoor zorgen dat je elke dag een beetje dichterbij je doel komt. Zelfs al is het onderweg soms amper zichtbaar, elke dag een stap en je kijkt naar een jaar terug op de grote sprongen die je eigenlijk aan het maken was.

Zit jij nu ook besluiteloos op de bank terwijl je echt toe bent aan een nieuwe stap in je loopbaan? Of zie je wel allerlei keuzes maar heb je gewoon geen idee welke je moet kiezen en kom je dus geen steek verder?

Ik ga je in één weekend van de bank helpen: van 6 t/m 8 maart geef ik de online cursus Weten Wat je Wilt in een Weekend.
Ja, je moet er een paar uur voor vrij maken in je weekend maar ik garandeer je dat je een keuze hebt gemaakt over jouw volgende stap. Het is gericht op loopbaan keuzes maar is absoluut ook geschikt voor keuzes in privé-werk balans of andere keuzes in je leven.

Hier vind je alle informatie over de cursus en ja, alles is naderhand nog te bekijken en gebruiken dus ook als je niet het hele weekend vrij kunt maken heb je hier veel aan. Ik raad je overigens wel aan om jezelf dit weekend cadeau te geven, samen met de groep aan de slag werkt nu eenmaal enorm motiverend!

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders