Zie jij de gorilla? - VitaMaz
Zoeken
Sluit dit tabje

Zie jij de gorilla?

Dagelijks krijgen we miljoenen prikkels en een bulk aan informatie te verwerken. Onze hersenen zijn daarin als je het mij vraagt de meest slimme machine die bestaat; de hersenen selecteren wat relevante informatie is voor de dagelijkse dingen en laten de rest lekker achterwege. Dat is wel een vernuftige zoekmachine niet waar?

De basis voor de selectie door je hersenen is dat jouw brein vooral kijkt naar het verleden over wat jij nodig hebt om de dagelijkse dingen te organiseren. Handig want dan hoef je niet elke dag opnieuw hard na te denken hoe je je tanden poetst en de wc doortrekt.

Als je nieuwe dingen wilt zien of leren is het echter wel belangrijk dat je jouw brein bewust laat weten wat de informatie is die je wilt doorkrijgen naar jouw bewuste brein. Maar dat kan dus; je kunt heel bewust kiezen voor dat wat jij wilt zien en ervaren en ja, wilt denken.

Ga maar eens dit experiment aan; elke keer als jij een paarse auto of fiets ziet, mag je een ijsje. Wedden dat je binnen no time over gaat in een ijsje per 10 auto’s omdat je er zoveel tegen komt? Je hersenen hebben een duidelijke opdracht gekregen en leveren de geselecteerde informatie.

Maar dat betekent dus ook dat als jij graag meer positiviteit wilt zien of meer zon of iets heel praktisch meer paarse fietsen, geef je brein dat de opdracht om die informatie te geven. Ja zelf, meer zon is mogelijk, het is namelijk niet zo dat de zon opeens vaker schijnt maar jouw brein geeft veel vaker dan daarvoor aan dat de zon aan het schijnen is. Echt, je zult zien, opeens fiets je veel vaker in de zon, zie je de zon opkomen, de mooie zonsondergang, het werkt 100%! En je kunt dit met alles doen, wat je vaker in je bewustzijn wilt hebben kan je oproepen. Stel jezelf iedere ochtend, met aandacht, de vraag ‘ik ben benieuwd hoe vaak ik vandaag …… zal zien’.

En als je je afvraagt waar de titel vandaan komt, kijk dan vooral eens dit filmpje eens en let goed op de mensen met de witte t-shirts!

Meer blogs

Scroll naar top
VitaMaz draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders